Princess on Budget

Kapszulagardrób télre hangolva

2019. október 01. - Princess on Budget

Mivel már beköszöntött a hideg, így itt az ideje a gardróbcserének is! A kapszulagardrób előnyeiről és alapjairól már írtam egy beszámolót nektek, amit itt el is olvashattok, ha ismeretlen terep számotokra ez a téma.

https://princessonbudget.blog.hu/2018/11/19/kapszulagardrob_646

Azoknak, akik eddig is velem tartottak ezen a téren, vagy pedig náluk is bevett dolog a kapszulagardrób, esetleg még csak szemezgetnek az ötlettel, azoknak pedig összegyűjtöttem az én hideg szezonra specializált szekrényem tartalmát.

How-To: Hanging Copper Pipe Clothes Rack Make the bar strong enough to be a pull up bar

Többféleképpen is neki lehet futni a dolognak, de én talán a legegyszerűbb módszert használom erre: ősszel/tavasszal (nagyobb szezonváltás alkalmával) átnézem az összes ruhámat. Elrakom, amit a következő fél évben nem fogok hordani, így pl szeptemberben a crop-toppok és társai a fiók mélyére kerülnek, ahonnan előásom a kötött ruhákat és kis csizmákat. Persze elől hagyok pár olyan átmenetinek titulált darabot, amelyek mondjuk még jól kombinálhatók egy blézerrel, kardigánnal, stb. Ilyen alapdarab pl. egy egyszerű, fekete top, vékonyabb fehér blúz. Aztán amikor már nem nagyon hordom, mert mondjuk hideg van hozzá, akkor csak bedobom a többi közé, téli álmot aludni.

 

Az alap színeim a fekete, fehér, szürke - ezek egész évben kitartanak mellettem, vannak olyan ruhadarbajaim, amiket szezontól függetlenül hordok és vannak olyanok is, amik bár a skálán megállják a helyüket, de fazonjuk/anyaguk miatt mégis elrakom őket egy fél évre. (Bónusz öröm, hogy ennyi idő alatt a ruháim feléről megfeledkezem, és milyen jó érzés már megtalálni őket az aktuális gardróbcserénél).

 

Nyáron inkább rózsaszínes tónusokkal kombinálom az alapszíneket, télen pedig jöhetnek a pirosasabb, bordósabb árnyalatok. A kiegészítők terén nincs nagy változás, mert ami mondjuk rózsaszín és táska, azt nem pakolom el, mert van egy pink-fehér ombre bundám, amihez nagyon jól mutatnak a halvány árnyalatú szütyők. Természetesen ez inkább egy hétvégi/esti viselet szokott lenni, nem a basic munkába járós.

 

Tehát, a teljesség igénye nélkül hoztam nektek pár könnyen kombinálható, egyszerű de nagyszerű ruhadarabot, amivel tök könnyen át lehet vészelni az őszt úgy, hogy közben nem csak időtállóak, hanem stílusosak is maradunk.

 

#1 Nadrágok

A klasszikus fekete, minden szett alapja

High Waist Twill Skinny Jeans

A sima farmer, egyszerűbb napokra

Ripped Roll-Up Skinny Jeans [pants180809961] - $36.00 : moonbaye.com

 

Cicanaci - a kényelem az első! Sportosan és csinosan is kombinálható.

These $25 leggings on Amazon have been raved about by members across the fitness circle. So we put them to the test to see if they were really able to hold up in the gym!

#2 Pólók

Fekete és fehér, basic darabok, amik bármivel kombinálhatóak, rétegezhetőek, de csak úgy simán egy pulcsi alá is tök jók.

Basic Short Sleeves Turtleneck T-shirt – deevybuy

 

 

#3 Blúzok

Színben az alapszínek közül valók, illetve egy-két a szezonális színeinkből (de azok passzoljanak a többi ruhadarabunkhoz)

White V-Neck Loose Mid-Length Long Sleeve Blouse

 

#4 Kockás ing

Megjegyzés nélkül, az életemet le tudnám élni ezekben. Télen-nyáron, alsó vagy felső rétegként is megállják a helyüket.

 

#5 Kötött pulcsi

Cicanacival kényelmes, blúzzal és nadrággal elegáns. Az oversize pulcsik bakanccsal a kedvenceim.

Red Oversized Knit Winter Trendy Sweater - Crystalline

 

#6 Kardigán

Egyszerű, de nagyszerű.

58 Trendy Business Casual Work Outfit for Women #Fashion  #Women Outfit #Women Outfit

 

#7 Blézer

Fő az elegancia! Hűvösebb őszi napokon kiskabátként is szeretem hordani őket, mondjuk egy vékony pulcsit alá húzva.

30+ Minimalistic Outfit Ideas for Fall - #black #Fall #Ideas #Minimalistic #Outfit

 

#8 Nagytáska

Azokra a hétköznapokra, amikor ezer dologra van szükségünk.

Lights Will Guide You

 

#9 Kistáska

Az esti programokra, sétákhoz, vagy a minimalizmus kedvelőinek akár munkába is.

 

#10 Szövetkabát

Hogy mindig kellően melegen öltözzünk fel.

#wollmantel #strickpullover #herbst #fallfashion #cozy #streetstyle #strick  Der trendy Oversized Wollmantel wirkt kombiniert mit dem kuschelig warmen, grauen Strickpullover besonders cozy und stilvoll. Durch die Kombination der beiden Stücke entsteht ein lässig eleganter Herbstlook.

 

#11 Bakancs

Mert örök darab, időtálló és kényelmes. Plusz pont, ha még be se ázik.

Chunky Heel Lace-up Round Toe Boots

 

#12 Sportcipő

Amiből mindenkinek kell egy, és kész.

 

#13  Sapka + sál + kesztyű 

Egész szép halommal össze tud gyűlni az évek alatt, de nekem a kedvenc fazonom sálból a minél nagyobb, amivel akár be is takarózhatok munka közben, ha fázom. Sapiból és a kis füles mellett tettem le a voksomat, feketében és szürkében is van. Mert irtó cuki.

 

+1 Valami extra

Nálam ez a rózsaszín bundám, de hát na. Ha kell, akkor kell. És kellett. És imádom.

A bejegyzés trackback címe:

https://princessonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr4415185642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása