Princess on Budget

Hulladékmentes tanévkezdés

2019. augusztus 26. - Princess on Budget

 

Nyakunkon az iskolakezdés, így ezzel a posttal azoknak szeretnék egy kicsit segíteni, akik bár törekednek a tudatos, környezetkímélő, hulladék-minimalizáló életmódra, még nem ejtették meg a szokásos tanévkezdő bevásárlást. Íme pár last minute zero waste tipp iskolásoknak, anyukáknak, és persze bárkinek, aki már kapkodásban van és ötlete sincs, mit kéne beszerezni az új tanévre.

Füzet

Kapcsolódó kép

Akárhogy is nézzük, az iskolába a leginkább füzetekre lesz szükségünk. Először is azt szeretném itt hangsúlyozni, hogy nem kell mindig mindenből újat beszerezni. Ha van még tavalyi füzeted, ami nem környezetbarát/újrapapír, akkor is használd fel azt, amit már megvettél, hiszen a leginkább akkor vagy hulladékmentes, ha nem vásárolsz össze-vissza. Ha viszont a tavalyi évről nem maradt hátra füzeted, akkor itt az ideje tudatosan választani! Az én választásom idén a Pigna Nature Flowers füzetekre esett, amelyek 100%-ban újrahasznosított papírból készültek, és még a borítójuk is bohém virágos.

Rendelhető a Zöldboltból itt: https://www.zoldbolt.hu/ujrapapirok-es-natur-iroszerek/papirok/ujrapapir-fuzetek/pigna-nature-flowers-ujrapapir-fuzet.html

 

Szendvics csomagoló

ÉLELMISZERBIZTOS ÚJRASZALVÉTA - Csíkos drapp

Én amikor iskolába jártam, általában szendvicset vittem magammal, és gondolom ez a szokás azóta sem változott olyan sokat másoknál sem. Ebből adódik a rengeteg szalvéta+zacskó probléma, amiket könnyen kiküszöbölhetünk azzal, hogy újra felhasználható szendvics csomagolási technikákat alkalmazunk. Ezeket a kis tárolókat magunk is elkészíthetjük DIY módon, rengeteg videó és a Pinterest tárháza is segítségünkre lehet benne. Az ügyetlenebbeknek/türelmetlenebbeknek pedig itt a Cibi újraszalvéta, ami többféle mintával is rendelhető, és persze tök menő is.

Link hozzá: https://www.cibi.hu/ujraszalveta

 

Kulacs/termosz

Le a PET palackokkal! Zero Hero kulacsokat a kézbe, hiszen ha már csak ennyit tesztek a környezetért, akkor is igazi hősök vagytok! Természetesen otthoni palackokat, kulacsokat előásni is ér, de ha újat szeretnétek, itt érdemes bogarászni:

https://zerohero.hu/termekcimke/kulacs/

 

A nasiknak

https://www.zoldbolt.hu/upload_files/products/20190314103936-shamo-vizallo-tok-wetbag-bogaras.jpg

 

Akinek szüksége van valamire, amibe nasit csomagol, itt a Shamo Wetbag, amit elég csak kiöblíteni és máris megpakolhatjuk újra mindenféle finomsággal. Gyümölcsöknek, magoknak is tök jó! Ne féljetek összekenni!

Beszerezni pedig itt tudjátok: http://shamobags.com/product-category/home/zerowaste/wet-bag/

 

És még pár tipp a teljesség igénye nélkül:

  • Chips helyett zöldségeket és gyümölcsöket, aszalt gyümölcsös magmixet csomagoljuk, esetleg készítsünk házi chipset
  • ha olyan ebédet viszünk, ami ételtartó dobozt igényel, használjuk fel előbb az otthon található műanyag dobozokat, majd ha azok tönkrementek, fémet válasszunk helyette
  • aki egyetemre jár és órák között kint szokott ebédelni valahol, annak érdemes dobozt és evőeszközt tartani magánál, hogy elkerülhesse a fölösleges csomagolásból és műanyag villákból keletkező szemétkupac generálását
  • a gyerekeknek inkább csomagoljunk jól megpakolt "fullextrás" szendvicset, amitől nem lesz kedve a büfében vásárolni
  • a büfézés elkerülése végett készíthetünk házi müzliszeleteket is, hogy a csokit kiváltsuk
  • üdítők helyett csomagoljunk teát, készítsünk limonádét, vigyünk fém szívószálat, ha kell
  • új hátizsákot pedig csak akkor vásároljunk, ha szükséges, és olyat válasszunk, ami időtálló és nem megy ki a divatból egy év alatt

 

Jó iskolakezdést kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://princessonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr115024620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása