Sziasztok!
Ma egy könnyed ebéd/ vacsora receptet hoztam nektek. Mi tegnap ezt ettük vacsira, és nagyon finom volt, kellően laktató és pár perc alatt kész is lett.
Hozzávalók:
- teljes kiőrlésű pita (SPAR)
- 1 piros és egy sárga színű paprika
- 1 uborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 fél citrom leve
- 1 ek olíva olaj
- 1 konzerv csicseriborsó
- mozarella sajt / bármilyen növényi sajt
- hummus
A zöldségeket felkockázzuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd öntentként citromlével és olíva olajjal locsoljuk meg.
A csicseriborsót átmossuk, kis olajon/kókuszzsíron fűszerezve megpirítjuk (én pirospaprikát, rozmaringot, sót és borsot használtam hozzá, de természetesen mindenki saját ízlése szerint fűszerezze - a pirospaprikát a pirosas szín elérése miatt ajánlom).
Miután kiszedtük a csicseriborsót a serpenyőből, a maradék fűszeres "pácban" kicsit megpirítjuk a pitát. Ha nem marad semmilyen olaj sem a serpenyőben, egy nagyon kicsivel érdemes megkenegetni akár magát a pitát, hogy szépen süljön, ne égjen.
A meleg pitát hummussal megkenjük, a sajtot és a csicseriborsót rajta tálaljuk, a salátát mellé szedjük, hogy ne áztassa el a pitát.
Jó étvágyat!