Nektek is van, hogy a főzés hatalmas fejtörést okoz? Ezen segítek most.
Szeretnék megosztani veletek egy nagyon kis egyszerű receptet, vacsorára tökéletes, és még másnap ebédre is tudtok belőle csomagolni.
Hozzávalók:
- kb. fél csomag tészta (ízlés szerint, formára én pennét vagy masnit ajánlanék)
- főzőtejszín 330 ml
- fokhagymakrém
- 5 szem koktélparadicsom
- 1 közepes lilahagyma
- 1 uborka
- bazsalikom
- 3 db főtt tojás
Mint látjátok a recept elég könnyen variálható, módosítható. Minden attól függ, mit találunk otthon. Nálam éppen ezek voltak azok, amiket kedvem volt beledobálni.
Elkészítése:
- felrakjuk a tésztának a vizet forrni
- felrakjuk a vizet a tojásnak forrni
- ha már bugyog a víz, a tésztát a csomagoláson előírt ideig, a tojásokat 10 percig főzzük
- a tésztát hideg vízzel átöblítjük és belerakjuk egy edénybe (pl. abba vissza, amiben főztük)
- a tojásokat hideg vízbe tesszük
- felkockázzuk a zöldségeket
- megpucoljuk a tojásokat, felkockázzuk azokat is
- a tésztát visszatesszük a tűzre, és összefőzzük a tejszínnel
- hozzáadunk ízlés szerint fokhagymakrémet, akár rendes fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük (én pl. belekockáztam 2-3 levél friss bazsalikomot)
- levesszük a tejszínes tésztát, hozzákeverjük a zöldségeket és hagyjuk hűlni
- tálaljuk, fogyasztjuk, hűtőben tároljuk
Jó étvágyat!